Hvidt brød og nostalgi
I den ende af gaden, hvor jeg bor er der tradition for at spise franskbrød med et tykt lag jordbærmarmelade. Det er noget min farmor fandt på dengang hun endnu levede og ikke noget man i dag ville finde i nogen som helst bøger om sund, nærende og balanceret kost.
I dag er det jo nærmset bandlyst med det hvide bløde franskbrød, som blev til et klæbrig kugle i munden, når jeg tyggede på det. Særlig klæbrigt blev det, hvis jeg havde smurt et tykt lag smør under et endnu tykkere lag jordbærmarmelade og så drak mælk til.
Mmm, en meget kæbrig, sød og dejlig klump. Jeg ville næppe vælge at spise sådan noget i dag, men det fylder mig med en rar nostalgisk følelse, det minder mig om farmors velsmurte franskbrødsmadder.
Internet og sundhedsmani

Men det var også før der var SE internet fra www.se.dk, hvilket har givet mig adgang til så meget viden om, hvad der er rigtig og ikke mindst hvad der er helt fuldstændigt forkert at putte i munden.
Nu er jeg blevet opmærksom på, at hvis man skal spise marmelade er det nok bedst at lave det selv. Naturligvis uden så meget sukker, som farmor ville have foretrukket. Smør skal der selvfølgelig ikke på brødet.
Og brødet bør slset ikke være det hvide, bløde og klæbrige franskbrød, som man kunne få hos bageren for enden af vores vej. Nej idag er det nok bedst med en eller anden form for stenalderbrød, som ikke indeholder mælk, gær eller gluten.